Säkerhet och e-legitimation

Vad är e-legitimation?

I det vanliga livet använder du ditt körkort eller ett ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.

Din e-legitimation använder du när du legitimerar dig och när du skriver under handlingar elektroniskt på nätet. En e-legitimation är lika personlig som ett körkort eller ett vanligt ID-kort. Om ni är flera i familjen som använder tjänster behöver ni ha var sin e-legitimation. Det går bra att spara flera e-legitimationer i samma dator eller på samma USB-minne.

Vem ger ut e-legitimationer

E-legitimationer ges ut av banker och Telia. Beroende på vem som ger ut e-legitimationen kan den ha olika namn som BankID, Nordeas e-legitimation eller Telia e-legitimation. Du som vill skaffa en e-legitimation måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Hur gammal du ska vara varierar hos utgivare och de som har e-tjänster. Exempel: på Skatteverket måste du ha fyllt 18. På ett företag som vill använda e-legitimation måste användaren ha ett svenskt personnummer. Ett företag kan inte ha en egen e-legitimation, den måste vara knuten till en person.

Genom att klicka på en länkarna nedan får du information från just din utgivare om hur du går vidare.

Om Extrakredit.se

ExtraKredit.se är ett varumärke som ägs och drivs av Swedish Credit Group AB, ett privat aktiebolag registrerat som ett konsumentkreditinstitut under Finansinspektionens tillsyn. Även Konsumentverket är tillsynsmyndighet. Vi erbjuder flexibla lån både i storlek och löptid. Vår ambition är att kunna erbjuda marknadens bästa konsumentkrediter.

Kontakta oss
EXTRAKREDIT
S:ta Helenagatan 8
541 30 SKÖVDE

BANKGIRO: 888-0825
TELEFON: 08-212 311
TELEFONTIDER: Vardagar 9:00 - 15:00, lunchstängt 12:00 - 13:00

EPOST: INFO@EXTRAKREDIT.SE
Copyright © 2017 ExtraKredit.se

Alla rättigheter reserverade